Meistä

Luontopäiväkoti tarjoaa koko- ja osapäiväpaikkoja 1-5 vuotiaille lapsille. Päiväkodissa toimii kaksi ryhmää, 1-3 vuotiaiden ja 3-5 vuotiaiden ryhmät.
Henkilökuntaan kuuluu yksi lastentarhanopettaja ja neljä lähihoitajaa sekä päiväkodin johtaja.
Päivittäinen aukioloaika on klo 7.00-17.00.

Syksyn toimintakausi alkaa 06.08.2018. Uusille lapsille järjestetään pehmeä lasku jo 1-3.08.2018 klo 9.00-12.00. Toinen vanhemmista voi olla sen ajan lapsensa mukana.
Joululoma on 22.12.2018-06.01.2019. Päiväkoti jää kesälomalle 28.06.2019.

Ruoka päiväkodille tulee lounasravintola Hanna- Mariasta, joka panostaa perinteiseen kotiruokaan ja on kasvispainotteista. Aamupuuro ja välipala valmistetaan päiväkodin omassa kettiössä.

Luontopäiväkodin toimintaa tapahtuu niin sisä- kuin ulkotiloissakin pienissä ryhmissä, jolloin jokainen lapsi tulee kuulluksi ja kohdatuksi yksilönä omien tarpeiden mukaisesti.
Ulkoillessa suuntaamme Porvoon kaupunginpuistoon sekä isompien lasten kanssa Joonanmäen metsään tai Linnamäelle vanhan Porvoon maisemiin. Kaupungilla liikkuessamme huolehdimme turvallisuudesta pukeutumalla huomioliiveihin.

Teemme retkiä myös muihin Porvoon kaupungin luonto- ja kultuurikohteisiin. Tavoitteenamme on myös lisätä kotieläin- ja maatilavierailuja.

Päiväkodin sisätiloissakin lapsi saa tutustua kasvamisen ihmeisiin istuttamalla siemeniä multaan ja huolehtia niiden hoitamisesta. Metsäretkien tuomisia, käpyjä, oksia, kiviä ym. lapset voivat käyttää leikeissä ja askarteluissa.

Leikki on lapsen kehitykselle hyvin tärkeää ja leikin kautta oppii erilaisia taitoja ja sosiaalisia kykyjä. Ohjatun tekemisen lisäksi aikaa ja tila jää runsaasti vapaalle leikille.
Leikkiminen on lapsuuden onni!